به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره کل تبليغات دفاعي وزارت دفاع، همزمان با آغاز هفته پژوهش از 12 محصول بومي فناورانه در حوزه سايبري با حضور سردار حسين دهقان وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و سردار غلامرضا جلالي رئيس سازمان پدافند غير عامل کشور رونمايي و نمايشگاه صنعت بومي سايبري افتتاح شد
در حاشيه مراسم رونمايي از اين محصولات راهبردي سردار دهقان در جمع خبرنگاران با اشاره به اهميت فوق العاده موضوع پدافند غير عامل و سايبر در کشور ضرورت بومي سازي فناوري هاي سايبري و ابداع و خلق جديد در اين حوزه اظهار داشت؛ بحمدالله امروز با اتکا به نبوغ و خلاقيت دانشمندان و متخصصان کشورمان گام هاي بسيار مثبت و بلندي در حوزه سايبر برداشته شده است.
وزير دفاع از شرکت صنايع الکترونيک ايران به عنوان يکي از پيشتازان حوزه سايبري ياد کرد و افزود: خلق جديد و بومي سازي فناوري هاي سايبري از اولويت هاي مهم وزارت دفاع به شمار مي رود.
سردار دهقان در ادامه گفت: با توجه به اين رويکرد، بامأموريت دادن به صاايران به عنوان متولي اين بخش در وزارت دفاع مصمم هستيم با شعار محوري «پيش به سوي زير ساخت بومي امن» و با همکاري و هماهنگي همه دستگاه هاي ذيربط ضمن نهادينه سازي فناوري هاي مرتبط با حوزه سايبري، انشاءلله کشور را در اين بخش به خودکفايي برسانيم.
وزير دفاع در تشريح 12 محصول فناورانه که امروز در حوزه سايبري رونمايي گرديد، اظهارداشتند «سيستم عامل بومي و امن» که از دستاوردهاي مشترک صاايران و شرکت هاي دانش بنيان و برخي دانشگاه ها به شمار مي رود؛ مي تواند يکي از دغدغه ها و نگراني هاي جدي که عبارت از وابستگي زير ساخت هاي حياتي و حساس کشور به سيستم عامل خارجي است را بطور کامل رفع کند.
وي محصول «ضد بدافزار پادويش» را از ديگر دستاورهاي رونمايي شده برشمرد و افزود: اين دستاورد که توسط يکي از شرکت هاي فناور داخلي طراحي و ساخته شده ،قادر است امنيت رايانه هاي شخصي و سازماني را در مقابل انواع ويروس هاي مهاجم برقرار و تأمين کند.
«تلفن همراه امن» از ديگر محصولاتي است که وزير دفاع در تشريح آن گفت: از آنجا که از عمده ترين دغدغه ها و نيازهاي کاربران تلفن همراه ، امنيت ارتباطات و عدم شنود مکالمات آنان است ،اين محصول مي تواند با ايجاد امنيت کامل و پايدار جلوي هرگونه مخاطره امنيتي و شنود را بگيرد.
سردار دهقان در ادامه با اشاره به دو دستاورد ديگر رونمايي شده ، شامل «مسير ياب بومي» و «سيستم انتقال نوري مخابرات» که توسط دو شرکت دانش بنيان و فناور کشورمان طراحي و ساخته شده است گفت: طراحي و ساخت اين دو محصول چشم انداز اميد بخشي را در رسيدن به زير ساخت هاي بومي و امن ترسيم مي کند .
وي از «سامانه تشخيص تهديدات سايبري» ،«مرکز عمليات امنيت»، «ديواره آتش پرسرعت و با ظرفيت بالا» و «ديواره آتش نرم افزار هاي کاربردي» به عنوان چهار محصول جديد در حوزه امنيت شبکه نام برد که قابليت حفاظت از شبکه هاي سازماني در مقابله با تهديدات هکرها و عمليات نفوذ را فراهم مي کند که امروز با رونمايي از آنها گامي موثري در اين حوزه برداشتيم.
وزير دفاع با بيان اينکه از نيازهاي مشترک وزارت دفاع، وزارت صنعت و معدن و ديگر بخش هاي صنعتي ،کنترل و نظارت بر زير ساخت هاي صنعتي کشور مي باشد «سامانه کنترل صنعتي بومي» که در اين مراسم رونمايي شد مي تواند اين ماموريت مهم را انجام دهد.
سردار دهقان در تشريح اهداف نمايشگاه صنعت بومي سايبري نيز گفت: اين نمايشگاه با هدف شناسايي و ترويج محصولات و دستاوردهاي توليد شده در حوزه سايبري کشور برپا شده و حضور بيش از «30 شرکت فناور» و معرفي بيش از «100 محصول جديد سايبري» در اين نمايشگاه نشان از توانمندي و ظرفيت هاي بسيار خوبي است که در اين حوزه راهبردي در کشورمان وجود دارد.
وزير دفاع در پايان با تشکر و قدرداني از همه دست اندرکارن و فعالان حوزه سايبري در کشور و اعلام آمادگي وزارت دفاع براي حمايت و پشتيباني از آنان تصريح کرد: دستاوردها و محصولات رونمايي و ارائه شده در اين مراسم و نمايشگاه، نماد بارزي از ناکارآمد سازي تحريم ها و جنگ سايبري دشمنان و نشان ديگري از امواج نشاط آفرين «ما مي توانيم» است که چرخه پيشرفت علمي را در همه زمينه ها سرعت بخشيده و تحقق بخش تدابير حکيمانه و رهنمودهاي ارزشمند ،راه گشا و بن بست شکن رهبر فرزانه انقلاب اسلامي است.